Zwembad onderhoud


CONTACTEER ONS!

Het belang van een goed onderhouden zwembad


Een goed onderhouden zwembad is belangrijk voor hygiëne en veiligheid. Door regelmatig het water te testen en te behandelen, wordt er voorkomen dat ziektekiemen en algen zich in het water kunnen vormen. 

Daarnaast is het belangrijk om het zwembad en de filter goed schoon te houden om de levensduur hiervan te verlengen.

Er zijn verschillende aspecten van onderhoud voor een zwembad die regelmatig moeten worden uitgevoerd om een zwembad veilig, hygiënisch en in een goede werkende staat te houden.

Hieronder kan u deze aspecten terugvinden. 

Chloor- en PH-waardes


PH en chloor zijn beide belangrijke parameters om de waterkwaliteit van jouw zwembad te controleren. 

PH is een maat voor de zuurtegraad van het water en moet in ideale omstandigheden tussen de 7,2 en 7,8 liggen. 
Wanneer de PH waarden niet ideaal zijn kan dit een negatieve impact hebben op de chloorbehandeling.

Chloor wordt gebruikt om het water te desinfecteren en moet binnen een bepaalde concentratie aanwezig zijn om bacteriën en andere micro-organismen te doden. 

Het is belangrijk om regelmatig de PH en chloor niveaus te meten en aan te passen indien nodig om ervoor te zorgen dat het zwembad veilig en hygiënisch is voor zwemmers.

Een automatisch doseersysteem zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water steeds uitstekend is zodat u zonder zorgen kunt genieten.

Filtratie


Een goede filter voor een zwembad is van groot belang, het helpt om het water schoon en helder te houden. Hierdoor wordt het zwemmen in het zwembad veiliger en aangenamer. Een aantal specifieke voordelen van een goede filter voor een zwembad zijn:

  • Verwijdert vuildeeltjes
  • Voorkomt groei van bacteriën
  • Vermindert behoefte aan chemische producten
  • Verlengt de levensduur van het zwembad

Een goede filtratie is essentieel voor het onderhouden van een gezonde en veilige zwemomgeving, vooral als je regelmatig gebruik maakt van het zwembad. 

Het is aan te raden om je zwembadfilter regelmatig te onderhouden en te vervangen als dat nodig is om ervoor te zorgen dat het efficiënt blijft werken.

 

two person on swimming pool

Hulp bij het onderhoud van uw zwembad


Er zijn verschillende redenen waarom het onderhoud van uw zwembad door professionals te laten doen een goed idee is:

  1. Tijdsbesparing: Het onderhouden van een zwembad kan veel tijd en moeite kosten. Door het onderhoud aan onze professionals over te laten, kun je je tijd besteden aan andere, leukere dingen.  
  2. Deskundigheid: Ons team heeft de kennis en vaardigheden om het onderhoud van uw zwembad uit te voeren. Zij weten bijvoorbeeld hoe de juiste balans in het water te behouden, hoe de filter te reinigen en het zwembad efficiënt te onderhouden.
  3. Veiligheid: Sommige onderhoudstaken, zoals het vervangen van elektrische componenten, kunnen gevaarlijk zijn en worden best uitgevoerd door iemand met de juiste kennis en ervaring.
  4. Garantie van de staat van het zwembad: Een professional kan de staat van het zwembad nauwkeurig inspecteren en eventuele problemen snel signaleren. Vaak worden zaken al opgemerkt nog voor er zich ernstige problemen stellen waardoor u een hoop zorgen en geld uitspaart. 
  5. Planning: Wij kunnen u adviseren over een onderhoudsplan dat past bij jouw zwembad en frequentie van gebruik, zodat je zorgeloos kunt genieten van je zwembad. Wij doen de rest!

Het onderhoud van een zwembad is essentieel voor de veiligheid en de levensduur van het zwembad. Door het onderhoud aan een professional over te laten, kan je er zeker van zijn dat het op de juiste manier gebeurt en dat je zwembad in topconditie blijft. 

Vraag hier uw offerte!