De koude waarheid onthuld...

Gevaren van vrieskou voor zwembaden en spa's.

Met de winter in volle gang is het cruciaal om te begrijpen welke gevaren de vrieskou in deze maanden met zich meebrengt voor uw zwembad en spa. Hieronder duiken we dieper in de mogelijke risico's en bieden we waardevolle tips om deze gevaren te trotseren.

Bevroren leidingen

Een van de meest voorkomende problemen tijdens koude temperaturen is het bevriezen van waterleidingen. Wanneer water bevriest, zet het uit, wat kan leiden tot scheuren en barsten in deze leidingen. Dit kan resulteren in kostbare reparaties en een verminderde prestatie van uw zwembad- en spa-apparatuur.

Pompen, filters,...

en andere technische componenten van uw zwembad en spa zijn gevoelig voor de impact van de vrieskou. Bevroren water binnen deze apparaten kan leiden tot beschadigingen en storingen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat al het water uit deze systemen is verwijderd voordat de vorst toeslaat.

Oppervlakte schade

Het ijs dat zich vormt op het oppervlak van zwembaden en spa's kan ernstige schade veroorzaken. Het uitzetten en krimpen van het ijs kan leiden tot scheuren en beschadigingen aan het wateroppervlak, wanden, etc. 


Wat kan jij doen.

Leidingen en apparatuur leegmaken

Zorg ervoor dat alle leidingen en technische apparatuur volledig zijn leeggemaakt om bevriezing te voorkomen.

Gebruik van afdekkingen

Investeer in hoogwaardige afdekkingen voor uw zwembad en spa om te voorkomen dat ijs zich op het wateroppervlak vormt.

Wat kunnen wij doen.

Onderhoud van topkwaliteit

Door regelmatig controles uit te voeren op de staat van uw zwembad of spa. Kunnen er vroegtijdig problemen gedetecteerd worden door onze professionals. Zij hebben de kennis om op de gepaste wijze te reageren en u alvorens het probleem zich vormt al uit de nood te helpen.

Professionele winterbehandeling

Om uw zwembad en spa in topconditie te houden bieden wij winterbehandelingen aan. U hebt de keuze tussen een passieve of actieve overwintering bij ons. Dit om het nieuwe zwemseizoen te beginnen zonder zorgen. 

Heb je toch nog vragen?? Aarzel dan zeker niet om ons persoonlijk te contacteren.

 Contacteer ons!

Altijd eerst.

Wees de eerste die het laatste nieuws, producten en trends ontdekt.

Een zwembadafdekking, onmisbaar!?
Hier kom je te weten waarom.